Make your own free website on Tripod.com

Gjirokastra vatera e  festivaleve....

 

  fasada_e_fastivalit.jpg (40059 bytes)

mejdani_ne_aktivitet.jpg (17429 bytes)kryeministri.jpg (28978 bytes)

kalajakostumi.jpg (263032 bytes)

Gjirokastra shpalosi edhe nje here  ne historine e saj te festivaleve ,              madheshtine  e e folklorit   Shqiptar duke qene  e " para nder  shoqe"

                                                          Doli zani s'di se ku                                                                                    

                                                    Te mblidhemi ketu ketu

                                                           Drite e re do te zbardh per ne

                                                                    Tjeter kund s'kemi atdhe...

Me kete kenge do te mbyllte grupi folklorik  i   Diaspores Festivalin,per te cilen studiues te

huaj qe e ndoqen nga afer,shprehen:

Dr.Ditrih   Shyler  (Austri) " Ne asnje vend te Evropes nuk ka mundesi qe te degjosh te

shikosh kenge e valle folklorike kaq spontane,vitale dhe njekohesisht kaq tradicionale"

Helga  Shtajn(Gjermani)  Me vjen keq qe disa kenge tip balade nuk kuptoj tekstin por melodia,menyra se si levizin ne skene me fut ne boten e balades.Eshte koicidence e bukur se para dy vjetesh kam degjuar ne  Krete te Greqise nje balade te tille,por kjo e juaja tingellon bukur nga interpretimi virtioz i kengetares...

Salina  Garsi Gordunjo(Meksike)    Skena  e   Festivalit,rrethuar nga malet ku fryn era,na siguron se shpirti i ketij populli kengetar do te degjohet vazhdimisht deri ne largesi"

PAK  HISTORI PER   GRUPIN E PICARIT

pic_3.gif (70538 bytes)     pic_5.gif (51423 bytes)

Shoqeria  kulturore artistike folklorike 'Gurra e Picarit" u krijua me  10 Mars 1991 ne Picar te Gjirokastres.Vepron si subjekt   juridik provat me vendim te gjykates nr 14 date 13.1,1997.Prej vitit 1994   eshte anetare e C.I.O.E.F.Shoqeria kulturore perbehet nga kengetaret  valltaret  instrumentistet rapsodet,istorianet,perpunuesit e leshit,drurit,gurit si dhe grupi folklorik i femijeve.Grupi folklorik ka realizuar albumun muzikor ne kaset dhe videokaset Ka realizuar koncert ne RTSH si dhe eshte pjesemarres   i te gjithave Festivaleve Rajonale e Kombetare.Ka realizuar  turne ne Itali me  1994 dhe ne France me 1996.Drejtues artistik Shkelqim Guce                                  

  top