Make your own free website on Tripod.com

Ne vend  te hyrjes...NJE FALENDERIM

Golemi i Gjirokastres ,Shqiperi eshte  vendi  im i lindjes.Aty ne u lindem,kaluam femijerine u rritem  duke marre me vete  dashurine  per  njerezit e kesaj  zone,per malet e  shumta qe i rrine si kurore fshatit,per trendelinen e beharit, e deboren e dimrit,per mesuesit e  shquar e  blektoret  qe kerraba u buronte  qumesht.Golemi eshte  vendi i kapedanit te  kryengritjeve te viteve 1830 ,Cobo Golemit,Hasan  Cakos,Sulo Cobo  Mustafait,Halil   Isufit,Ali Bedos ,Sulo Beqirit doktorrit te shquar  Bilal Golemit.Edhe une si nje  krenari por  edhe detyre  per cilindo  Golemas  qe te bejme sa te mundim per vendin e lindjes do tju njoh juve te dashur  shikues  me   fakte dhe  dokumente nga jeta dhe muzeu i ketij fshati..Falenderoj nga thellesite e zemres , ne emer te gjithe emigranteve Golemas ne Athine ( (se aty banojne nje pjese e madhe e te rinjeve) bijte e ketij fshati  Veledin  Golemin e   Ismet Isufin te cilet   kane bere ate qe se beri askush per 50 e me shume vjet  duke nxjerre ne drite librin   thesar "Golemi  i Laberise ne ujevaren e  jetes"

AGRON   MEHILLI

golemi.jpg (11170 bytes)

Shtyp mbi fotografi te futesh ne faqen e Golemit