Make your own free website on Tripod.com
 

VEPRAT E ISMAIL  KADARESE

Kadare.gif (9368 bytes)

Shkrimtari i shquar Ismail Kadare   i beri nje  pershendetje vendlindjes se tij Gjirokastres...! Klikoni me poshte

Kliko ketu

 

Ne faqen Gjirokastra, ka vendin e vet edhe shkrimtari i shquar Ismail  Kadare. Eshte shkrimtari me i madh i letrave shqipe, i cili qe pas viteve '90 jeton ne France. Kanditat i cmimit Nobel ne letersi. Lindi ne vitin 1936 ne Gjirokaster. Eshte autor i romaneve "Gjenerali i ushtrise se vdekur", i perkthyer ne tete gjuhe te botes, "Muzgu i perendive te stepes", "Koncert ne fund te dimrit", dhe i nje serie vjershash, permbledhjesh, novelash dhe poezish, ku ju  mund ti lexoni me poshte .Eshte nderuar me titullin e larte "Nderi Kombit".Kadare ben pjese ne Akademine Franceze nder 12 anetare-shok te huaj te kesaj Akademie, i Akademise se Berlinit. Veprat e tij jane perkthyer ne 20 gjuhe te botes.Ai lindi dhe kaloi femijerine ne kete qytet  Lexoni    me poshte   veprat  gjeniale  te kesaj pene te rralle...

· Frymezimet djaloshare, 1954

. Enderrimet, 1957

· Shekulli im, 1961

· Gjenerali i ushtrise se vdekur, 1963 - The General of the Dead Army

· Perse mendohen keto male, 1964

· Vjersha dhe poema te zgjedhura, 1966

· Qyteti i jugut, 1967

· Dasma, 1968 - The Wedding

· Motive me diell, 1968

· Keshtjella, 1970 - The Castle

· Autobiografi e popullit ne vargje dhe shenime te tjera, 1971

· Kronik‘ n‘ gur, Tirana, 1971 - Chronicle in Stone

· Dimri i vetmise se madhe, 1973

· Linja te largeta, shenime udhetimi, 1973

· N‘ntori i nj‘ kryeqyteti, Tirana, 1975

· Poezia shqipe 28, 1976

· Koha, vjersha dhe poema, 1976

· Emblema e dikurshme, tregime e novela, 1977

· Dimri i madh, 1977 - The Great Winter

· Ura me tri harqe, 1978 - The Three-Arched The Bridge

· Prilli i thyer, 1978 - Broken April (published in Gjakftohtesia, 1980)

· On the Lay of the Knights, 1979

· Poezi, 1979

· Buzeqeshje mbi bote, 1980

· Gjakfohtesia, 1980

· Autobiografia e popullit ne vargje, 1980 - The Autobiography of the People in Verse

· Kush e solli Doruntinen, 1980 - Doruntine

· Nj‘ dosje p‘r Homerin, 1980

· Sjell‘si i fatkeq‘sis‘, 1980

· Viti i mbrapsht‘, 1980

· Krushqit jan‘ t‘ ngrir‘, 1980

· Vepra letrare, 1981-89 (12 vols.)

· Nenpunesi i pallatit te endrrave, 1981 - The Palace of Dreams

· Prilli i thyer, 1980 - Broken April

· Koha e shkrimeve: tregime, novela, pershkrime, 1986

· Koncert n‘ fund t‘ dimrit, 1988 - The Concert

· Eskili, ky humbes i madh, 1990

· Ftese ne studio, 1990

· Migjeni ose uragani i nderprere, 1990

· Ardhja e Migjenit ne letersine shqipe, 1991

· Enderr mashtruese, tregime e novela, 1991

· Ardhja e Migjenit n‘ let‘rsine shqipe, 1991

· Printemps albanais, 1991

· Nga nje dhjetor ne tjetrin, 1991 - Albanian Spring

· Perbindeshi, 1991

· Invitation a l'atelier de l'ecrivain suivi de Le Poids de la Croix Paris, 1991

· Pesha e kryqit, 1991

· Nata me h‘n‘, 1992

· La Pyramide, 1992 - The Pyramid

· Oeuvres, 1993-94

· Vepra, 1993-94

· Noel, une anthologie des plus beaux textes de la litterature mondiale, 1994

· L'ombre, 1994

· Albanie, 1995

· La legende des legendes, 1995

· Visage des Balkans, 1995

· Dialog me Alain Bosquet, 1996

· Shkaba, 1996

· Spiritus, roman me kaos, zbulese dhe cmers, 1996

· Kusheriri i engjejve, 1997

· Poemes, 1957-1997, 1997

top