Make your own free website on Tripod.com

 

KURBETITů

 

O kurbet kurbet i shkrete

Kush te shpiku a paste belane

Cahet buza per njerezine

Te pike malli per vatane

 

Te ben hic ne dhe te huaj

Te gjithe te shkelin me kembe

Zemra qan e shpirti vuan

Kush na e dha kete name

 

Sa djem nenash nuk u kthyen

Lane kockat ne dhe te huaj

Plagosen zemren e nenes

Qe gjithe jeten do e vuaj

 

Zemra e nenes pikon gjak

Shpirti i nuses heq e vuan

Edhe mallin e femijes

Nuk ka lume qe ta shuaj

 

Te mbledhesh lotete te tere

Te gjithe nenave Shqiptare

Do behej nje det I tere

Me emrin Deti me halle

 

 

A.Goxhaj