Make your own free website on Tripod.com

Pagjumesi

 

Perendi te qofsha fale

Jemi ne meshiren tende

Linde gjithe njerezine

Po kurbetin pse e bere

 

Dhe i lumtur do te vdese

Kush kurbetin se provoji

Edhe varri do ta trete

Kush eren e vendit s nderroi

 

Edhe ajer nuk po ngopem

Gjumin e bej te meruar

C eshte keshtu me gjakun tene?

Dhe zoti ma ka harruar

 

Ne kurbet ne dhe te huaj

Zemra qan e shpirti vuan

Dita se c me duket muaj

Shqiperi o gjume zgjuar

Do kthehem ne gjirin tuaj

Etjen gurra te ma shuaj

 

Janar  2000